— STUDIO NOA ARCHITECTEN

Search Results

REM_9583

In Haarlem is een oude garagebedrijf getransformeerd tot unieke modern appartement.

10687910_726592790764165_8554429837076892850_o-2

In de bestaande situatie was de gehele begane grond een garage. De begane grond is geheel verbouwd tot woonruimte met een kleinere inpandige garage. De vloer is vernieuwd met een schuimbetonvloer ter plaatste van de woning. Hierin in alle installatie verwerkt: leidingen, elektra en vloerverwarming. De dakconstructie is veranderd en het dakpakket vernieuwd. Aan de achterzijde is een aanbouw gemaakt om de woonruimte te vergroten. Over de volledige breedte van de achtergevel loopt een schuin daklicht. Daarbij is in de achtergevel een vouwpui geplaatst en in het dak enkele daklichten voor voldoende lichttoetreding.

REM_9592

 

Er is een nieuwe keuken, toilet en badkamer geplaatst. De volledige vloer is opnieuw ingedeeld. De voorzijde krijgt een nieuwe garagedeur en deur voor de boven woning. De volledige inrichting is voorzien van kasten. Er zijn 2 dakterrassen geplaatst die toegankelijk zijn door een nieuwe trap en een dakluik. REM_9604REM_9614aREM_9635REM_9641REM_9649REM_9656REM_9663REM_9668

 

 

 

 

 

 

/Users/cvhegelsom/Het Ontwerphuis/Dropbox/Studio NOA Amsterdam/S

 

 

 

 

 

 

/Users/cvhegelsom/Het Ontwerphuis/Dropbox/Studio NOA Amsterdam/S

Programma: transformatie bestaande garage tot luxe appartement met ruime woonkamer, slaapkamer, garage en buitenruimte (binnenplaats).
Locatie: Haarlem, Nederland
Type: appartement
Jaar: 2015
Oppervlakte: 120 m2
Categorieën: renovatie, uitbreiding en interieur.
Status: opgeleverd

Interview:

De volgende vragen zijn beantwoord door de client.

NOA: Wanneer en met welke reden hebben jullie besloten een architect te betrekken?

KEES: Eigenlijk al direct bij de eerste bezichtiging.

Wij zagen de mogelijkheden ( en onmogelijkheden) van het pand, maar ook dat er heel wat moet gebeuren. En dat wij voor onze ideeën en zeker voor de uitvoering daarvan , een professional  nodig hadden.

N: Kunt u iets vertellen over de belangrijkste kwaliteiten waarop de keuze voor deze kavel was gebaseerd? Dit kunnen bijvoorbeeld kwaliteiten van de omgeving zijn, van jullie kavel of de woning.

K: De mogelijkheid om het woning “eigen” te maken in het centrum van Haarlem en dit in combinatie met de verhuur

van de 2 bovenliggende appartementen. Zo creëren wij financiële onafhankelijkheid.

Door het slopen van het achterste gedeelte was er ook de mogelijkheid ontstaan voor een tuin grenzend aan het woongedeelte.

Het grote aantal m2 beneden gaf de mogelijkheid echt iets te maken wat uniek is.  

N: Wat heeft u geïnspireerd tijdens het ontwerp van uw woning? Dit kunnen bijvoorbeeld ideeën zijn, afbeeldingen of referentie projecten.

K: Door onze ervaringen met de mogelijkheden van dit pand hadden we al een aardig idee wat wij graag wilden. De mogelijkheden van het pand hebben wij gecombineerd met onze wensen.

N: Welke kwaliteiten uit de omgeving of de woning wilde u graag behouden, en met welk inzicht?

K: De achtergevel met de schuine ramen waren karakteristiek. Dit geeft ook een industriële look en veel licht in het woongedeelte.  

N: Wat waren de belangrijkste wensen voor uw woning en hoe worden deze van dag tot dag gebruikt?

K: Grote woonruimte met kookeiland en houtkachel. De dubbele douche en de garage aan de voorkant in het huis.

Hierover zijn wij elke dag nog zeer tevreden. Daarnaast houden we van wellness. De sauna binnen en de spa buiten op het dakterras maken het huis helemaal af. 

N: Kunt u iets vertellen over de rol uw woning of verschillende ruimtes heeft/hebben in het dagelijkse leven? Wat moet de woning mogelijk maken? Dit kunnen bijvoorbeeld activiteiten zijn, veranderingen of ideeën over comfort.

K: De woning moet een gevoel van thuiskomen geven en dat doet het. Wij houden van een grote leef omgeving in woonkamer en keuken. Dat is het hart van het huis. Daarnaast wilden wij een praktische badkamer die tegelijkertijd een hoog comfortgehalte heeft.

N: Zou u een leuke ervaring over uw woning willen delen? Bijvoorbeeld: Wat maakt de woning speciaal voor uw?

K: Wat de woning speciaal maakt is dat je aan de voorkant van het huis niet verwacht dat deze riante luxe woning zich erachter schuil houdt. We hebben onze eigen “unieke rustige oase” midden in de binnenstad van Haarlem. We hebben een heerlijk huis voorzien van de nodige luxe elementen met voldoende buitenruimte en inpandige parkeerruimte.

Read More