Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.studionoa.eu/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.studionoa.eu/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/public/sites/www.studionoa.eu/wp-includes/plugin.php on line 579
Revitalisering Havenkwartier | STUDIO NOA ARCHITECTEN

— STUDIO NOA ARCHITECTEN

Search Results

 

 

Studionoa-Architect-Transforamtie-IndustrieelErfgoed-01De ‘Urban Canopy’ is een strategie om het bestaande industriële erfgoed van het havenkwartier in Deventer te heractiveren en herprogrammeren.

The challenge is to renovate and animate the industrial heritage-site into a new urban development. The main strategy is with maintaining the industrial character, to re-activate the core activity of the area and to strengthening the polarity of the sub-area silo’s site. The harbor front area is defined and distinguished by its industrial character; the long sheds and vertical silo’s functions as activators of the harbor area. The main entrances are framed by the large surrounding building blocks and lead to the water. The masterplan defines the silo area as a starting point for re-urbanisation of the area. Therefore it is the center point and catalyst of the harbor development and it should function likewise.

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-02

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-03

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-04

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-05

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-06

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-07

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-08

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-09

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-10

Type:                          Herstructurering & Revitalisering
Jaar:                           2011
Status:                        Studie
Opdrachtgever:       Gemeente Deventer
Locatie:                      Deventer, havenkwartier
Oppervlakte:             30.000 m2
Team:                          Christiaan van Hegelsom, Ruben Bergambagt, Jeroen Dijkgraaf, Robbert Bron
Categorieën              Herstructurering, Industrieel erfgoed, Havenkwartier, Woningbouw,                                                            Publieke ruimte

De ranke verticale toren wordt gecontrasteerd met een sterk horizontaal volume. Onder deze Urban canopy ontstaat een publieke ruimte aan de kade.  Een centrale vide in het volume zorgt voor interactie met de bewoners, die rondom de vide zijn de woningen geprogrammeerd. Door de silo als hoofdentree te gebruiken houd de toren zijn centrale functie. Naast de hoofdentree is de silo onderverdeeld in lagen functies, zoals woon/ werkappartementen en een panorama café.

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-02

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-03

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-04

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-05

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-06

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-07

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-08

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-09

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-10

 

Type:                          Herstructurering & Revitalisering
Jaar:                           2011
Status:                        Studie
Opdrachtgever:       Gemeente Deventer
Locatie:                      Deventer, havenkwartier
Oppervlakte:             30.000 m2
Team:                          Christiaan van Hegelsom, Ruben Bergambagt, Jeroen Dijkgraaf, Robbert Bron
Categorieën              Herstructurering, Industrieel erfgoed, Havenkwartier, Woningbouw,                                                            Publieke ruimte

De ranke verticale toren wordt gecontrasteerd met een sterk horizontaal volume. Onder deze Urban canopy ontstaat een publieke ruimte aan de kade.  Een centrale vide in het volume zorgt voor interactie met de bewoners, die rondom de vide zijn de woningen geprogrammeerd. Door de silo als hoofdentree te gebruiken houd de toren zijn centrale functie. Naast de hoofdentree is de silo onderverdeeld in lagen functies, zoals woon/ werkappartementen en een panorama café.

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-02

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-03

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-04

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-05

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-06

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-07

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-08

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-09

studionoa-architect-transforamtie-industrieel-erfgoed-10

Type:                          Herstructurering & Revitalisering
Jaar:                           2011
Status:                        Studie
Opdrachtgever:       Gemeente Deventer
Locatie:                      Deventer, havenkwartier
Oppervlakte:             30.000 m2
Team:                          Christiaan van Hegelsom, Ruben Bergambagt, Jeroen Dijkgraaf, Robbert Bron
Categorieën              Herstructurering, Industrieel erfgoed, Havenkwartier, Woningbouw,                                                            Publieke ruimte

Read More