— STUDIO NOA ARCHITECTEN

Search Results

sc2-2

Voor Villa Soest starte de client met een concreet idee over de woning; een introvert type en veel ruimtelijke kwaliteit in de woning. Wat ontbreekte was een kavel. In opdracht van de client starte ons proces met een zoektocht naar kavels. Onze betrokkenheid vroeg in het proces gaf ons de mogelijkheid de kwaliteiten van 9 potentiele kavels inzichtelijk te maken. De keuze van de client was hierdoor een ideaal voor het type en de contextuele kwaliteiten van de woning.

“Veel licht in het intereur en een hoge mate van
privacy waren de wensen voor de woning”

Villa Soest is een combinatie tussen twee woningtypes: een patio-type en twee verdiepingen onder een kap. De woning heeft daarom de horizontale kwaliteit rondom de patio en de verticale ruimtelijkheid onder de kap. De woonkamer is gelegen op het punt waar beide types elkaar kruizen en heeft beide kwaliteiten. Veel licht in het intereur en een hoge mate van privacy waren de wensen voor de woning.


sc3-3
sc8-2
sc6-2

NOA doet studies naar varianten om de potentie van een kavel inzichtelijk te maken. Varianten geven antwoord op de vraag en nieuwe inzichten, om de keuzes van de client op een ruime kennis te baseren.


103_hildebrandlaan_opties
/Users/cvhegelsom/Het Ontwerphuis/Dropbox/Studio NOA Amsterdam/STUDIO NOA/PROJECTEN/0103 VOS/CAD/Schetsontwerp/103_SO3_140522.dwg103_SO2_140417optie2_pg103_SO_140522_04

Programma: vrijstaande villa waarbij woonkamer, eetkamer, kantoorruimte, slaapkamers, entree en garage georganiseerd zijn rondom een patio
Locatie: Soest, Nederland
Type: patiowoning
Jaar: 2015
Oppervlakte: 175 m2
Categorieën: nieuwbouw, woonvilla, luxe, patio.
Status: voorlopig ontwerp

Read More