— STUDIO NOA ARCHITECTEN

Search Results

studionoa_eco_resort_boavista_01

Studio NOA Architecten ontwerpt Eco-Resort op Boa Vista, Kaap Verdie.

De werelreizigers ‘The Travellers’ beginnen in 2015 hun eco-resort op Boa Vista te Kaap Verdie. Studio NOA is gevraagd om een concept te bedenken voor een resort dat eigentijds is en tegelijk past in de omgeving.

Het resort bestaat uit 30 cabanas in 6 verschillende varianten. Daarbij komt een grote bijeenkomstruimte met de receptie, keuken, bar en het restaurant.

Alle cabana’s hebben uitzicht op zee en hebben een groot overstek tegen de zon. Het tropendak ventileert de ruimte waardoor het een aangename verblijfsruimte wordt. De wanden zijn  opgebouwd uit zandzakken gebaseerd op traditionele lokale technieken.

Gekozen is voor een moderne vormgeving in combinatie met lokale en natuurlijke materialen.

De bijeekomstruimte bestaat uit een groot overstek waaronder zich verschillende verblijfsplekken zitten. Met een helling van 5 graden en de bijzondere vormgeving van het dak wordt het eco-resort, de nieuwe plek waar je een drankje moet hebben gedronken.

 

studionoa_eco_resort_boavista_02

studionoa_eco_resort_boavista03

 

studionoa_ecoresort_boavista_04 /Volumes/Studio NOA Amsterdam/projects/0137 BOA/architect/CAD/03 /Volumes/Studio NOA Amsterdam/projects/0137 BOA/architect/CAD/03

Type: eco-resort
Jaar: 2015
Status:  omgevingsvergunning
Opdrachtgever: the travellers
Locatie: boa vista – kaap verdie
Oppervlakte: 1500 m2
Team: christiaan van hegelsom, abram de boer, glenn den besten, eleni bourou
Categorieën: resort, eco, modern, natuur

Read More